Camping Sysmä

Meistä

Camping Sysmä

Leirintäalue on toiminut nykyisellä paikallaan keskellä Sysmän kirkonkylää 60- luvulta saakka. Alueen vanha kahvilarakennus on ollut kunnan  eläinlääkärin virka-asunto, jossa on ollut myös vastaanotto. Kirjailija Yrjö Kokko  toimi eläinlääkärinä näissä tiloissa aikoinaan, ja tämän vuoksi kahvilarakennuksen nimi on Kokkola. 

Alueelle rakentui uudet siistit huoltotilat muutama vuosi ennen meidän tuloa alueelle yrittäjiksi.  Aloitimme leirintäalueella yrittäjinä 2014 keväällä ja olemme siitä lähtien joka vuosi aluetta kehittäneet ja rakentaneet. Ensimmäisinä vuosina raivasimme puskia, korjasimme nurkkia, ja remonttihommat aloitimme vanhoista leirintämökeistä. Niistä maalattiin lattiat, ostettiin/ kunnostettiin huonekalut ja laitteet, sekä rakennettiin terassit. Seuraavaksi rakensimme kolme parihirsimökkiä (eli 6 huoneistoa); kahden makuuhuoneen, tupakeittiön ja saunan sisältävät siniset lomamökit ovat meillä kesäkäytössä. Muutama vuosi sitten rakensimme seitsemän ympärivuotista lomamökkiä, niissä on osassa saunat ja osassa suihkut, petipaikkoja 2+1 ja 2+2. Kaikissa uusissa mökeissä on ilmalämpöpumput, joten kesällä saa mökkiä viilennettyä ja talvella nopeasti lämmitettyä.

Muutama vuosi sitten ostimme vanhan Osuusmeijerin tontin rakennuksineen ja vanhaan rehuvarastoon syntyi Meijerin Maitobaari. Samalla alueella raivattiin puustoa ja vaihdettiin maita, jotta saatiin karavaanareille enemmän tilaa sekä sähköpaikkoja. Maitobaarin päätyyn rakentuu kesäksi 2024 myös asiakaskeittiö ja vessat karavaanareille. 

Alueen keittiö- ja muu oheispalvelu on kehittynyt joka vuosi asiakaspalautteen ja kysynnän mukaan.

Iloksemme vanhaan Meijerirakennukseen on löytynyt kesäkauppiaita, ja yhdessä Lintan Kammarin sisustuskahilan kanssa ne muodostavat ihanan ”puotiyhteisön”, jossa on melkeimpä pakko pyörähtää kesäisin!

Meidän alueen henkilökunta tekee töitä isolla sydämellä, yrittäjä- Mia juoksentelee ympäri tonttia ja touhuaa joka paikassa,  Mian oikea käsi Helena vastaa monesta alueen toiminnasta ympäri vuoden, nuorten ohjauksesta keväisin työn touhuihin, sähköposteista ym. Kesällä meillä on parikymmentä työntekijää, nuoria ensimmäisessä työpaikassa ja aikuisia ammattilaisia vaikkapa keittiöissä. Olemme onnekkaita kun saamme paljon samoja työntekijöitä meille kesästä toiseen!

Toivotamme teidät sydämellisesti tervetulleeksi Sysmään, majoittautumaan, käymään, ruokailemaan tai vaikkapa uimarannalle viihtymään. Nähdään!

Mia ja Helena